top of page

Pravá Moravská!

Edit fotek: Alena Makovcová


Pravá Moravská svatba – to nám v našem portfoliu ještě chybělo. A když se k tomu žení kamarád Roman, který má skvělou rodinu, tak to jsme věděli od začátku, že to bude pecka, a byla!


Místo zvolené pro svatbu bylo vzhledem k počtu lidí geniální. Hotel Skanzen Modrá nabízel nejen pěkné ubytování, ale i nádherné zázemí pro svatbu. Před obřadem proběhlo seznámení obou rodin v domově nevěsty, což pro nás bylo něco nového a neokoukaného, protože to mělo krásný moravský nádech. Ženich musel splnit několik úkolů, aby si nevěstu vysloužil, byla mu podstrčena falešná nevěsta, zazněly také tradiční písničky a hlášení z obecního rozhlasu, které informovalo o svatbě. Babičky v šátcích a tety z celého okolí vykukovaly ze dveří domků, aby viděly nevěstu, všechny dostaly výslužku a byla z toho cítit hřejivá vřelost a propojení lidí ve vesnici, odkud nevěsta pochází. My jsme vlastně v tu chvíli trochu záviděli, že se takové svatby nekonají i u nás na severu. Při odjezdu z vesnice nás ještě zastavila skupina přátel a známých v maskách, kteří vyžadovali úplatek, abychom mohli projet.


Obřad byl v malé kapli v Archeoskanzenu Modrá. Venku panovaly teploty 30+, takže obřad v malé kamenné kapli nám všem bodnul. Bylo to dojemné, rodinné, krásné. Na tuto svatbu vzpomínáme rádi, protože tam fakt všechno klaplo – letní počasí, krásné místo, fajn lidi a nechci zapomenout ani na tři roztomilé malé andílky v bílých šatičkách (o kterých Honza – cynik a hater dětí prohlásil, že kdyby měl děti, chce, aby to byly takovýhle krásný princezny – byla jsem v šoku :-D ). Na focení jsme se vydali v podvečer k větrnému mlýnu Jalubí, který osvětlený zapadajícím sluncem nabízel až skoro kýčovitou kulisu. Jednoznačně jedna z nejlepších svateb roku 2019 a jsem si jistá, že je to z fotek i znát.

 

bottom of page